ponedjeljak, 21. listopada 2013.

RADIESTEZIJSKI PRIBOR VISAK

Visak upotrebljavan je još u vrijeme Rimskog carstva,staroj Kini i Indiji,odakle je stigao na naše prostore.U Evropi ga je prvi počeo proučavati profesor Gerboin, Francuz koji ga je prezentirao početkom 19. stoljeća Francuskoj akademiji nauka,koja mu je odbila bilo kakvu vrijednost.Početkom 20.stoljeća počinje mu se davati veća vrijednost,javljaju se radiestezisti koji upotrebljavaju visak isključivo za istražne radove.Čuveni francuski radiestezist Abbe Mermet izučavajući visak i rad sa njim utemeljio glavne osobine radiestezijskih zračenja i njihovih polja djelovanja.U literaturi spominju dvije vrste viska matematički  (njihalo) i siderički visak (željezo).Matematičko njihalo ima reakciju po proučenim fizikalnim zakonima,težina i od geografskog položaja gdje se njihanje događa.Siderički koji upotrebljavamo u radiesteziji ne poštuje fizikalne zakone.On pravi krugove , elipse,zaustavi se pa ponovo krene,pravi ravne crte,što matematički visak ne radi.Matematički visak kod senzibilne osobe pretvara se u siderički visak.

Visak može biti raznog oblika,materijal od kojeg se visak može napraviti bakar,mjed,čelik,srebro,zlato,drvo,kamen,kristal,staklo...Postoji i metalni šupalj visak (probni visak) u koji se stavlja uzorak onoga što tražimo(srebro,zlato,voda,tartuf ili nešto drugo).Neki viskovi su i patentirani.Mermetov visak izrađen je od posebne legure i šupalj,patentiran je i visak prof. Heimmea u šupljinu je ugrađen poseban kondenzator(dielektrik).Na otvorenom terenu kad smo izloženi atmosferskim prilikama(vjetar,kiša...) najbolji je visak kuglastog oblika sa završnim šiljkom na dnu,radi svog aerodinamičkog oblika i otpornosti na vjetar.


Težina viska kreće se od par grama do 100 grama.Težinu svog viska svatko sam odabire koja mu najbolje odgovara.Stenzitivnim osobama više odgovara teži visak,jer lakši ima jaku reakciju odnosno previše pleše.Niti na kojoj visak visi može biti od konca,špage ili lančića, koji nekad na vrhu imaju prsten koji se natakne na jedan od prstiju.Lančić mora biti pokretljivi,da ne smeta pokretima viska i ne koče visak.Kod viskova sa niti ili špagom dobro je napraviti mali čvor,koji prilikom rada držimo između palca i kažiprsta.Čvor daje bolju pokretljivost viska.U većini slučajeva visak u rukama vrti se u smjeru kazaljke na satu,kod osoba koji imaju drugačiji polaritet smjer vrtnje viska je suprotan od kazaljke na satu.Imamo tri glavna pokreta viska:pravolinijska kretanja,kružna i eliptične putanje.Pravolinijsko kretanje je isto ono kad ljuljačku zanjišemo.Kretnja viska može biti u svim pravcima.Dužina kretanja viska ovisi o težini viska,sili koja ga pokreće,senzitivnosti osobe koja ga drži,dužine niti i atmosferskim prilikama.Kružna putanja viska,vrti se u krug.Kružna putanja u smjeru kazaljke na satu  pozitivni odgovor i suprotno smjera kazaljke na satu negativni odgovor.Osobe suprotnog polariteta,kod njih su suprotni odgovori.Jako je bitna pravilna komunikacija sa viskom.Prvo moramo odrediti polaritet svojih ruku,ako već u početku nismo napravili dobru komunikaciju sa viskom i mislimo da nam je na primjer odgovor za DA u smjeru kazaljke na satu, a nama je ustvari to odgovor NE zbog drugačijeg polarteta ruku.Normalno sva ostala istraživanja neće nam biti točna.Jednostavan način određivanja polarteta ruku odnosno odgovora DA i NE, na način visku postavimo pitanje svog imena “da li je moje ime XY“u kojem smjeru se visak vrti to nam je odgovor za DA,a suprotan smjer vrtnje viska odgovor za NE.Kod nekih osoba odgovor za DA može biti kretnja viska naprijed nazad,odgovor za NE lijevo desno ili suprotno ovisno o polaritetu ruku. Pitanja visku uvijek moraju jasna ,nikad dvosmislena jer takvi su nam i odgovori.Dobro formulirano pitanje daje i dobar odgovor.Onaj koji drži visak mora potpuno biti smiren,opušten i oslobođen sugestije.Početnik koji počinje raditi sa viskom mora znati što može očekivati od svog viska.Mora se naučiti kako će sa viskom komunicirati.Na koji način će postavljati pitanja i razumjeti odgovore viska.Visak na postavljena pitanja odgovara sa da i ne ili će se kolebati sa odgovorom,jednostavno kao da ne može odgovoriti,krene pa stane.U ovom slučaju nije dobro postavljeno pitanje ili nismo bili koncentrirani dovoljno u trenutku kad smo pitanje postavljali.

Izis visak nosi ime po vladarici neba i zemlje Izidi,iz egipatske mitologije.Visak svojim oblikom simbolizira križ života.Velike je osetljivosti zahvljujući svojoj konstrukciji (baterija od 4 do najviše 6 pločica).Visak se upotrebljava za dijagnostiku i kromoterapiju.Emitira čitav spektar zračenja pogodnih za izlječenje organa.Velika prednost ovog viska je ne mora se prazniti.


Krnak naziv je dobio po gradu Karnaku, koji se nalazi u gornjem Egiptu, najvećem sakralnom kompleksu starog Egipta, posvećenom bogu Amonu. Jedan originalan takav visak pronađen je u jednom sarkofagu. Sada se karnak izrađuje od ebanovine i metala (obično od mesinga ili aluminija). Ovaj visak ima veliku radiestezijsku osjetljivost i mnogostruku primjenu. Budući da visak na svom vrhu stalno emitira radiestezijsku sivu boju (negativna zelena), koja je noseća zraka u radiesteziji, može poslužiti i u kromoterapiji, uz orjentaciju na bilo koje pozitivno zračenje. Upravo iz ovih razloga ovaj visak nije potrebno odzračivati (prazniti) nakon rada, što mu je velika vrlina.



Ozirs.Egipatski visak Oziris dobio je ime po gospodaru zagrobnog života, Ozirisu, mužu božice Izide, jednom od najvećih božanstava starog Egipta. Visak Oziris izrađen je od drva, a zahvaljujući specifičnom geometrijskom obliku i ugrađenoj bateriji od četiriju elemenata, emitira višestruko pojačano zračenje. Primjena mu je višestruka. Možemo ga koristiti u raznim postupcima traženja, a može nam poslužiti također kao pošiljalac noseće radiestezijske zrake koja može prenositi na daljinu bilo koje radiestezijsko zračenje. Najkorisniji u liječenju tumorskih, virusnih i bakterijskih oboljenja. S obzirom da stalno emitira vrlo štetno zračenje, visak Oziris iziskuje poseban oprez u rukovanju njime, tj. kako ga upotrebljavati i kako ga čuvati. Prilikom pohranjivanja vrh ne smije biti usmjeren na živa bića i stanove, a treba biti i ekraniziran. Za vrijeme rada mora biti uzemljen, tj. kraj pamučne vrpce mora biti privezan za vodovodnu cijev ili u dodiru s drvenim stolom ili podom.

Nema komentara:

Objavi komentar